e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ίσχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε λίγο μετά τις 08:22 το πρωί η περιοχή γύρο από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκυπους, αφού λίγα λεπτά νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα που βρίσκεται έξω από την είσοδο του Πρωτοδικείου.


Το μεγάλο σύννεφο καπνού που προκλήθηκε από την έκρηξη, έγινε ορατό από πολλά σημεία της Αθήνας. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη που το οστικό κύμα προκάλεσε θραύσεις κρυστάλλων σε κτίρια που βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο Κηφισίας, περίπου 500 μέτρα από το σημειο που βρίσκεται το Πρωτοδικείο.


Σταθμευμένα οχήματα δίπλα στο μοτοποδήλατο πήραν φωτιά ενώ άλλα 10 αμάξια καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη του κτιρίου.

Το χρονικό


Στις 7:38 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και προειδοποίησε για τη βόμβα, λέγοντας ότι θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Τηλεφώνημα δέχτηκε και το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο οποίο ο άγνωστος άνδρας διευκρίνιζε τις πινακίδες και τον τύπο του μοτοποδηλάτου.


Η Αστυνομία είχε εκκενώσει εγκαίρως το κτίριο και όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό απομακρύνθηκαν - αφού υπήρχε αρκετός χρόνος - χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Όπως φαίνεται οι βομβιστές δεν ήθελαν να υπάρξουν θύματα από αυτήν τους την ενέργεια.

dealnews.gr