e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μείωση 25,8% στα κέρδη της Intralot στο γ΄τρίμηνο


Κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς


Η Intralot ανακοίνωσε την Δευτέρα μείωση 25,8% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου, σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης του φόρου στα τυχερά παιχνίδια στη Βουλγαρία και των αυξημένων αποσβέσεων.Η εταιρεία είπε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 11,7 εκατ. ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, που ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 13,1 εκατ. ευρώ.


«Τα καθαρά κέρδη ήταν πιο αδύναμα, κυρίως λόγω των υψηλότερων αποσβέσεων και της υψηλότερης φορολογίας του ομίλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 33,4% στα 256,8 εκατ. ευρώ, κοντά στις χαμηλότερες εκτιμήσεις της αγοράς, λόγω της ενσωμάτωσης της εταιρείας διαχείρισης παιχνιδιών στη Τζαμάικα, της Supreme Ventures Limited, όπου η Intralot εξαγόρασε στρατηγικό μερίδιο νωρίτερα φέτος.


Η Intralot προσφέρει πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών και διαχειρίζεται από αθλητικό στοιχηματισμό και βιντεολόττο μέχρι online καζίνο και πόκερ σε 50 περίπου χώρες ανά τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, παρέχει την τεχνολογία στον ΟΠΑΠ.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η εταιρία ξεκίνησε τρία νέα έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στο Μαρόκο και την Βραζιλία, ενώ στην Ιταλία αναπτύσσει δίκτυο βιντεολόττο, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ο κ. Αντωνόπουλος συμπλήρωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την διακοπή μη αποδοτικών έργων για την απελευθέρωση πόρων, ενώ θα αναζητήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
 
ta nea