e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Στο Λονδίνο για επαφές με Έλληνες τραπεζίτες Γ.Παπακωνσταντίνου

Ομιλία στο LSE

Συνεργασία με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου θα έχει σήμερα, Δευτέρα, στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα απευθύνει το απόγευμα ομιλία στο London School of Economics με θέμα «Η Ελλάδα Αλλάζει».Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόσο κατά το γεύμα εργασίας με την Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας, όσο και στην ομιλία του, αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγιάνσεως και στις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.



Ο ίδιος θα τονίσει πως η άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσπάθεια της Ελλάδας εξελίσσεται ομαλά τηρουμένων των προβλημάτων που δημιουργεί η ύφεση και οι εκκρεμότητες του παρελθόντος. Θα επισημάνει δε πως η άνοδος των spread των ελληνικών ομολόγων δεν ταυτίζεται αμιγώς με την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά επηρεάζεται από τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Σημειώνεται πως σήμερα, Δευτέρα, το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στις 972 μονάδες βάσης, σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς.


Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δώσει συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN, SKY και Αλ Τζαζίρα.


ta nea