e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πτώση σημειώνει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τραπεζικές πιέσεις οδηγούν σε ρευστοποιήσεις


Απώλειες καταγράφει στο άνοιγμα των συναλλαγών της Παρασκευής, το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πτώση 1,71% στις 1.550,86 μονάδες σημείωνε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στις 11:08 πιεζόμενος από τις ρευστοποιήσεις σε μετοχές του κλάδου των Τραπεζών (-2,67%).Το κλίμα επιβάρυνε η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι θα προχωρήσει σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών ύψους 800 εκατ. ευρώ, αλλά και στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές η κίνηση αυτή θα αντλήσει ρευστότητα από την αγορά μεσοπρόθεσμα. Ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε με απώλειες 5% και βρέθηκε έως και τα 3,62 ευρώ.


Νευρικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα στοιχεία που κατέδειξαν πως η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά στο διάστημα των τελευταίων επτά μηνών.

Με πτώση 0,15% άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.669,65 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,15% στις 3.828,71 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωνε πτώση κατά 0,14% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 6.585,97 μονάδες.


Με απώλειες 1,8%, στις 9.202,45 μονάδες, έκλεισε σήμερα, Παρασκευή, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρώντας στα χαμηλά επίπεδα επτά εβδομάδων. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, οι οποίες δέχθηκαν πιέσεις εξαιτίας των ανησυχιών για την ενίσχυση του γιεν.


ta nea