e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πρόστιμα 3,2 δισ. ευρώ από το ΣΔΟΕ

Καπελέρης: «Το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε επαγγελματικές τάξεις που βρίσκονταν στο απυρόβλητο»

Στα 3,2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που έχει επιβάλει το ΣΔΟΕ στο εννεάμηνο του 2010, έναντι 1,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, όπως είπε σήμερα ο ειδικός γραμματέας Γ.Καπελέρης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό νόμο που οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.Ο κ. Καπελέρης τόνισε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει και η διαδικασία της περαίωσης, «άρα μιλάμε για έσοδα τα οποία θα προέλθουν από φοροδιαφυγή».


Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε επαγγελματικές και εισοδηματικές τάξεις, που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο απυρόβλητο, και οι έλεγχοι «έχουν αποδώσει αρκετά», όπως ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει «απελευθέρωση» προσωπικού ώστε να μπορούν για να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις στις νέες χρήσεις και όχι σε χρήσεις παλαιότερων ετών.

Σχετικά με το νέο φορολογικό νόμο, ανέφερε οτι «συμμαζεύει» διατάξεις μιας 20ετίας, καθώς η τελευταία κωδικοποίηση είπε είχε γίνει το 1994 και τον χαρακτήρισε «μεγάλο νομοθέτημα» με πολλούς αποδέκτες και «δίκαια κατανομή» των φορολογικών βαρών.


Ο κ. Καπελέρης είπε ακόμα ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να αποκτήσει επαγγελματισμό και παραγωγικότητα για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται «Καλλικράτης» και στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι ισχυρές μονάδες αποδίδουν καλύτερα και η συγκέντρωση όλων των υπαλλήλων σ' ένα σημείο θα προσδώσει νέα δυναμική στην υπηρεσία και θα βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών στους πολίτες .

ta nea