e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αντίθετος με την κατασκευή τεμένους στο «Σημείο Μηδέν» ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Εκτός γραμμής Ομπάμα


Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να τάχθηκε δημοσίως υπέρ της κατασκευής τεμένους κοντά στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, ωστόσο ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, εξέφρασε την αντίθεσή του.«Το πρώτο άρθρο του Συντάγματος προστατεύει την ανεξιθρησκία. Ο Γερουσιαστής Ρέιντ σέβεται τη ρήτρα αυτή αλλά πιστεύει πως το τέμενος θα πρέπει να ανεγερθεί σε άλλο σημείο» τόνισε ο εκπρόσωπός του.


Πολιτικοί παρατηρητές συνδέουν τη δήλωση Ρέιντ με τη σκληρή μάχη που θα δώσει τον ερχόμενο Νοέμβριο για την εκλογή του στη Νεβάδα.

Το θέμα της ανέγερσης τεμένους κοντά στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης τείνει να εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα στις ΗΠΑ, με το συντηρητικό στρατόπεδο να το μετατρέπει σε «σημαία» των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ήδη, πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικανών όπως και η ίδια η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πέιλιν, έχουν ταχθεί κατά του σχεδίου.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ομπάμα απαντά ότι το θέμα έχει να κάνει με τις ατομικές ελευθερίες, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικάνους για μικροκομματισμό.


ta nea