e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Oι Γερμανοί "δίνουν" 6 έως 8 ευρώ ανά τουρίστα

Δραματική πτώση στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι υπογραμμίζει στον Flash 96 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενοικιαζόμενων Δωματίων. Ο Κώστας Μπρεντάνος εκτιμά ότι η μείωση των αφίξεων τουριστών αγγίζει το 11% ενώ στα έσοδα η βουτιά φτάνει ακόμη και το 25%.



«Με αυτές τις τιμές δεν μπορούν να δοθούν υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Κ. Μπρεντάνος , πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ, επισημαίνοντας ότι η τιμή εκτός από τις υπηρεσίες περιλαμβάνει τον ΦΠΑ και τον φόρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ συνιστά στις 40.000 επιχειρήσεις του κλάδου (με δυναμικότητα 500.000 κλίνες) να διατηρήσουν τις τιμές σε λογικά επίπεδα.


nooz.gr


Την αντίδρασή της για τις μειώσεις στις τιμές των συμβολαίων του 2011 τις οποίες προτείνει ο γερμανικός ταξιδιωτικός οργανισμός ΤUΙ στις τουριστικές επιχειρήσεις εκφράζει η Συνομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), σύμφωνα με Το Βήμα. Οι προτεινόμενες τιμές δεν ξεπερνούν τα 6 με 8 ευρώ το άτομο, όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, χαρακτηρίζοντάς τες «ξεπούλημα», καθώς διαμορφώνονται κάτω από τον μέσο όρο.