e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ρόλο συμβούλου για ΑΤΕ-ΤΤ διεκδικεί κοινοπραξία ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών



Επιστολή από τον ΣΜΕΧΑ


Επιστολή στον υπουργό Εργασίας Α.Λοβέρδο, την οποία κοινοποιεί και στους Θ.Πάγκαλο, Γ.Παπακωνσταντίνου, Χ.Παμπούκη, απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να μην επιλέξει μόνον ξένους συμβούλους για την πώληση της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Στην επιστολή τονίζεται, επίσης, πως «αν επιλεγούν μόνο ξένοι οίκοι, χαμένες δεν θα βγουν μόνο οι εγχώριες χρηματιστηριακές, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα χάσουν εισφορές, ενώ θα χαθούν και έσοδα από φόρους που θα πλήρωναν λόγω των εσόδων που θα είχαν οι χρηματιστηριακές εταιρείες».

Ο ΣΜΕΧΑ έχει συστήσει κοινοπραξία χρηματιστηριακών εταιρειών που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένας εκ των συμβούλων του κράτους, καταλήγει η επιστολή.


ta nea
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, αυτό (η επιλογή ξένων εταιρειών) θα δείξει ότι «τα όσα έλεγε [σ.σ. η κυβέρνηση] κατά των οίκων του εξωτερικού τους προηγούμενους μήνες ήταν κενά περιεχομένου και προφανώς τα έλεγε για να εντυπωσιάσει τους πολίτες».