e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ρεκόρ ανεργίας!

Τα χειρότερα έρχονται! Στο 12,4% σκαρφάλωσε η Ανεργία στο τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος, από 11,8% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας.

Στην ευρωζώνη το ποσοστό Ανεργίας διαμορφώθηκε στο 10,1% τον Σεπτέμβριο, παρά την υποχώρηση στη Γερμανία, σύμφωνα με τη EUROSTAT.
Στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ., το ποσοστό Ανεργίας των γυναικών είναι 16,1% - σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (9,7%).
Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες προκύπτει ότι το υψηλότερο ποσοστό (24,2%) παρατηρείται στους νέους 15-29 ετών. Για τις νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει στο 30,6%.
Ως προς το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (19,3%), στους απόφοιτους ανώτερης τεχνολογικής επαγγελματικής εκπαίδευσης (15,1%) και σε όσους έχουν ολοκληρώσει μερικές τάξεις Δημοτικού (12,4%). Το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρείται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (7,5%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (9,4%).
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό Ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία (14,8%) και στην Κεντρική Μακεδονία (13,5%). Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό Ανεργίας παρατηρείται στα Επτάνησα (8,1%) και στο Βόρειο Αιγαίο (9,3%).