e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε Χατζηδάκη!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξακριβωθεί από ποιους και υπό ποιες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ο κ.Χατζηδάκης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών.
Στο πλαίσιο της έρευνας η Εισαγγελία ζήτησε ήδη από την Τετάρτη με έγγραφά της από ΜΜΕ τα βίντεο, όπου έχει καταγραφεί η επίθεση σε βάρος του κ.Χατζηδάκη.
Ο βουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να διασχίσει πεζός την οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου, όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην μύτη και το φρύδι.
«Κλέφτες, κλέφτες! Ντροπή σας!» φώναζαν οι διαδηλωτές κατά του πρώην υπουργού, χτυπώντας τον με πέτρες και ξύλα.
Ο κ. Χατζηδάκης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος αρχικά στην είσοδο ενός παρακείμενου κτιρίου και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου έμεινε για προληπτικούς λόγους.
Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Αποδοκιμάζει την επίθεση η Βουλή

Tην αποδοκιμασία του για την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη συζήτηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Ζώη.
Ο υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του σε παρόμοια βίαια γεγονότα, ενώ χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των πολιτών, κρίνοντας ως υπαίτια την «γκρίζα πλευρά» του συστήματος της μεταπολίτευσης.
«Οι λογαριασμοί, όμως, πρόσθεσε, λύνονται στις εκλογές και όχι στους δρόμους χειροδικώντας. Στον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης ένα είναι το όπλο: η ενότητα, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού».
«Το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη βάρβαρη επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκη. Τέτοιου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές, πλήττουν βάναυσα και τους αγώνες των εργαζομένων και τη Δημοκρατία», δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Παρεμβαίνοντας, η προεδρεύουσα Βέρα Νικολαΐδου τόνισε ότι τέτοιες επιθέσεις από γνωστούς- αγνώστους βεβηλώνουν τους αγώνες των εργαζομένων.
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης, από την πλευρά του, είπε ότι τέτοιες προβοκάτσιες που στρέφονται κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων των εργαζομένων δεν βλάπτουν μόνον το πρόσωπο που γίνεται αποδέκτης της επίθεσης, αλλά το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κ.Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».



Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ