e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

"Παγωμένο" το ταμπλό του Χ.Α.

Μικρού μεγέθους και εξαιρετικά επιλεκτικές είναι μέχρι στιγμής οι κινήσεις στο ταμπλό του Χ.Α. την Τρίτη, όπου ο Γενικός Δείκτης με χαμηλό τζίρο εμφανίζεται αδύναμος να διεκδικήσει εκ νέου τις 1.500 μονάδες.
Αρνητικό πρόσημο και για τον τραπεζικό δείκτη, του οποίου οι απώλειες έφτασαν νωρίτερα το 0,93%, μετά από πτώση 5,2% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

«Η αγορά πιθανόν να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το ρίσκο να είναι καθοδικό» σχολιάζει σήμερα η Marfin Analysis, ενώ η Eurobank Securities εκτιμά ότι ήπιες πιέσεις στην αγορά πιθανότατα θα διατηρηθούν, ελλείψει άλλων καταλυτών και από τη στιγμή που «σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση είτε για έκδοση ευρωομολόγου είτε για αύξηση του μεγέθους του ταμείου διάσωσης της Ε.Ε.».
«Αν και η περιοχή των 1.490 μονάδων απορρόφησε μέρος της χθεσινής προσφοράς το τελικό πρόσημο στο Γενικό Δείκτη διαμορφώθηκε από την συμπεριφορά των τριών βασικών τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική Eurobank) οι οποίες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση πτωτικά» σχολιάζει στο πρωινό της δελτίο η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.
«Το ισοζύγιο κερδισμένων χαμένων είχε θετικό εύρος και οι χαμηλοί σε γενικές γραμμές τζίροι δεν έδειξαν ιδιαίτερη ένταση από πλευράς πωλήσεων σε συνολικό επίπεδο» προσθέτει η χρηματιστηριακή, που για σήμερα αναμένει «ανάλογη εικόνα με την χθεσινή, αλλά σε πιο σταθεροποιητικούς ρυθμούς» με το πιθανό εύρος να περιορίζεται μεταξύ 1510 – 1490 μονάδων.
Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.492,99 μονάδες με απώλειες 0,43%, κινούμενος μέχρι στιγμής σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης που δεν υπερβαίνει τις 10 μονάδες (0,61%)!
Συνολικά έχουν διακινηθεί στο ελληνικό ταμπλό 3,3 εκατ. τεμάχια αξίας 12 εκατ. ευρώ, ενώ 47 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 24 ενισχύονται και 29 διατηρούνται αμετάβλητες.














Πηγή:www.capital.gr