e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Επικεφαλής του IFO: Περαιτέρω λιτότητα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε "εμφύλιο"

Περαιτέρω μέτρα λιτότητας θα φέρουν την Ελλάδα στο χείλος του «εμφυλίου πολέμου,» δήλωσε ο Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του Γερμανικού think tank IFO, αναφέρει η Βρετανική Guardian.


Η «λιγότερο κακή επιλογή» της Αθήνας θα είναι η έξοδος από το κοινό νόμισμα, είπε.
«Η πολιτική της αναγκαστικής «εσωτερικής υποτίμησης», ο αποπληθωρισμός και η ύφεση θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου,» τόνισε ο Sinn στη συνάντηση των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στο Cernobio της Ιταλίας.
«Είναι αδύνατο να περικόψουν τους μισθούς κατά 30%, χωρίς σημαντικές ταραχές ... η Ελλάδα θα είχε πτωχεύσει χωρίς τη διάσωση. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι τρομερές, αλλά η λιγότερο τρομερή είναι η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν αυτό σκοτώσει τις ελληνικές τράπεζες,» συμπλήρωσε.


Trichet: H επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η χειρότερη επιλογή της Ελλάδας

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, καθώς εκτίμησε πως η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή θα ήταν η «χειρότερη δυνατή επιλογή» για τη χώρα.
«Δημιουργήσαμε το ευρώ για να επιτύχουμε την ενιαία αγορά για την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης,» δήλωσε τo Σάββατο στο περιθώριο της συνάντησης στο Cernobio ο Jean-Claude Trichet, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα.
«Οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να φροντίσουν για την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ζώνης του ευρώ,» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Joaquin Almunia δήλωσε πως η Ελλάδα αντιδρά καλά στα μέτρα λιτότητας, ενώ ανέφερε πως η εφαρμογή τους γίνεται «με επαρκή τρόπο.»

Πηγή: capital.gr