Πέμπτη από το τέλος ανάμεσα σε 153 χώρες κατατάσσεται η Ελλάδα αναφορικά με την προθυμία των κατοίκων της να προσφέρουν χρήματα ή χρόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού ιδρύματος.
Για την κατάρτιση της λίστας που δημοσιοποίησε το ίδρυμα Charities Aid Foundation, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία της εταιρείας Gallup σχετικά με τα ποσοστά των κατοίκων σε κάθε χώρα που δηλώσουν ότι δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, το ποσοστό που δηλώνουν ότι αφιέρωσαν χρόνο για να εργαστούν για φιλανθρωπικό σκοπό τον τελευταίο μήνα και το ποσοστό που δηλώνουν ότι βοήθησαν έναν ξένο τον τελευταίο μήνα.
Η έρευνα επίσης διαπιστώνει ότι το πόσο ευτυχισμένος είναι κανείς επηρεάζει περισσότερο την προθυμία να δώσει χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρά το πόσο πλούσιος είναι.
Την κορυφαία θέση στην κατάταξη μοιράζονται Αυστραλία και Ζέα Ζηλανδία, τη δεύτερη Καναδάς και Ιρλανδία και την τρίτη Ελβετία και ΗΠΑ.
Εκτός από τις πλούσιες χώρες της Δύσης, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται και χώρες όπως η Σρι Λάνκα, η Γουιάνα και το Τουρκμενιστάν, που όμως παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις στους δείκτες ικανοποίησης των πολιτών τους.
Οι κάτοικοι της Μάλτας είναι οι πρώτοι ως προς το ποσοστό που δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες(83%), οι κάτοικοι του Τουρκμενιστάν είναι οι πρώτοι ως προς το ποσοστό που δηλώνουν ότι εργάστηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς(61%), ενώ οι κάτοικοι της Λιβερίας δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι βοήθησαν ξένους (76%).
Στις τελευταίες θέσεις, εκτός από την Ελλάδα, βρίσκονται και η Κίνα και η Ινδία.
Πηγή: naftemporiki.gr