e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Εξιτήριο το μεσημέρι της Τρίτης για την Άντα Παπανδρέου

Νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού



Εξιτήριο από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Αττικόν» έλαβε σήμερα το μεσημέρι η σύζυγος του Πρωθυπουργού, κυρία Άντα Παπανδρέου.
Έπειτα από πέντε ημέρες παραμονής στον ειδικό θάλαμο της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού, η κυρία Παπανδρέου έφυγε από το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής, χωρίς… τυμπανοκρουσίες και κάμερες, ήσυχα και διακριτικά, όπως ακριβώς είχε εισαχθεί και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από τα οποία ταλαιπωρούνταν επί αρκετές ημέρες είχαν επιδεινωθεί σημαντικά έπειτα από την έξοδο της στο πλάι του συζύγου της την περασμένη Τρίτη στο Ηρώδειο όπου παρακολούθησαν τη συναυλία του τενόρου Αντρέα Μποτσέλι. Οι απεικονιστικές και οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν ενέπνευσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους γιατρούς. Ωστόσο, αποφασίστηκε η εισαγωγή της στην Πνευμονολογική Κλινική προκειμένου να λάβει ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή.


Οι πέντε ημέρες της Άντας στο «Αττικόν»


Η νοσηλεία της «υψηλής» ασθενούς στην Πνευμονολογική Κλινική (05 είναι ο κωδικός της κλινικής στη γλώσσα των εργαζομένων του νοσοκομείου) δεν διατάραξε τη ρουτίνα ασθενών και προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, ο θάλαμος απομόνωσης είχε την είσοδό του ερμητικά κλειστή και άνοιγε μόνο για μπουν γιατροί ή νοσηλευτές. Σε μικρή απόσταση από την είσοδο του βρίσκονταν διαρκώς δύο άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας οι οποίοι «σκάναραν» τους διερχόμενους και είχαν υπό απόλυτο έλεγχο την κατάσταση –σε αυτό τους βοηθούσε και η μικρή δυναμικότητα της κλινικής. Υπήρξαν βεβαίως και περιπτώσεις που απαιτήθηκε ιδιαίτερος χειρισμός από τους νεαρούς αστυνομικούς.
Όπως όταν έπρεπε να απομακρύνουν τους επίμονους και τους περίεργους, είτε συγγενείς νοσηλευομένων είτε… φαν της κυρίας Παπανδρέου που είχαν μεταβεί επί τούτου στο «Αττικόν» για να της ευχηθούν διά ζώσης «περαστικά». Τους ζητούσαν ευγενικά αλλά επίμονα να βγουν στο σαλόνι του ορόφου εξηγώντας τους ότι εμποδίζουν στη λειτουργία της κλινικής και τους διαβεβαίωναν ότι θα μεταβιβάσουν τα μηνύματα τους στην ασθενή. Ενίοτε αναλάμβαναν να της ενεχειρίσουν και δώρα όπως χυμούς και φρούτα για την ενδυνάμωση του εξασθενημένου οργανισμού της αλλά και βιβλία και περιοδικά, και μάλιστα με αφιερώσεις, καθώς είναι γνωστή η αδυναμία της στην ανάγνωση –άλλωστε από τα πιο αγαπημένα της στέκια είναι τα βιβλιοπωλεία όπου αφιερώνει ώρες για την αναζήτηση βιβλίων.
Η τηλεόραση του ειδικού θαλάμου παρέμενε ανοιχτή όταν η κατάσταση της υγείας της ασθενούς αλλά και η διάθεσή της το επέτρεπαν προκειμένου να παρακολουθήσει –έστω εξ αποστάσεως- τα πολιτικά δρώμενα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση. Εκεί όπου θα βρισκόταν και η ίδια, στο πλάι του συζύγου της, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, εάν δεν εκδηλωνόταν η αναπνευστική λοίμωξη.
Παρά την καλή γενική εικόνα της σχεδόν από τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της, η κυρία Παπανδρέου δεν έλαβε την αναγκαία ιατρική άδεια όχι για να πάει Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και για το… Καστρί. Οι συστάσεις των γιατρών ήταν να παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος της φαρμακευτικής αγωγής αλλά και να αποφύγει την καταπόνηση και τον συγχρωτισμό που θα μπορούσε να την εκθέσει σε κίνδυνο νέας λοίμωξης.


Πηγή: protothema.gr