e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αντάρτικο κατά Μνημονίου σηκώνει ο Γ. Δημαράς

Συζητά να ηγηθεί αριστερού συνδυασμού στην περιφέρεια Αττικής



Το colpo grosso των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου φιλοδοξούν να κάνουν επιφανή στελέχη που κινούνται στο χώρο της σοσιαλιστικής αριστεράς, με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιάννη Δημαρά και πρωταγωνιστές δραστήριους παράγοντες, όπως ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δημαράς, που είχε διαγραφεί πριν 4 μήνες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ψήφισε το Μνημόνιο, επιδιώκει να εκφράσει την κοινωνική εξέγερση κατά της τρόικας και της πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Προτίθεται συγκεκριμένα να παραιτηθεί ακόμη και από βουλευτής και έχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια της Αττικής. Προς τούτο έχει ήδη κάνει σημαντικές επαφές και συζητήσεις και ευελπιστεί ότι θα τον ακολουθήσουν σημαντικές κοινωνικές δυνάμεις.
Ο κ. Δημαράς γνωρίζει άλλωστε από τέτοιου είδους αναμετρήσεις – κόντρα σε επίσημες κομματικές υποψηφιότητες – καθώς το 1998 είχε κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας κόντρα τότε τη Μαρία Δαμανάκη και είχε αποσπάσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 13%!
Ο δραστήριος πολιτικός και δημοσιογράφος θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να οργανωθεί η αντίσταση κατά της τρόικας και του μνημονίου και πιστεύει ότι όλοι, όσοι έχουν τέτοιες ανησυχίες, να δράσουν αποφασιστικά και να μην σιωπήσουν αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο.
Οριστικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να λάβει προς το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: protothema.gr