Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα στην αστυνόμευση μετά τη λειτουργία της ομάδας "Δίας", της δίκυκλης, δηλαδή, αστυνόμευσης. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της Αστυνομίας, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί σημαντικά και σε μερικές περιπτώσεις η μείωση φτάνει και ξεπερνά το 50%, ποσοστό με μεγάλη σημασία στα σοβαρά εγκλήματα.Θετική φαίνεται πως είναι και πρώτη εικόνα των πολιτών για το νέο πρόγραμμα αστυνόμευσης, αφού, όπως δηλώνουν κάποιοι, νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και η παρουσία των ανδρών της ομάδας "Δίας" "δίνει μια σιγουριά στον κόσμο".
Η λειτουργία της συγκεκριμένης ομάδας ξεκίνησε πιλοτικά σε 75 Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης στις 29 Μαρτίου 2010.
Τα αποτελέσματα στη μείωση της εγκληματικότητας κατά την πιλοτική αυτή φάση ήταν τόσο σημαντικά, ώστε στις 19 Ιουλίου η εφαρμογή της συγκεκριμένης μορφής αστυνόμευσης επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα.
Στο αρχικό πιλοτικό πρόγραμμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης διατέθηκαν 2.580 αστυνομικοί. Από αυτούς, οι 2.136 στην Αττική και οι 444 στη Θεσσαλονίκη. Στην επέκταση του προγράμματος "Δίας" σε όλη την επικράτεια οι αστυνομικοί που διατέθηκαν στη δύναμη αυτή έφτασαν συνολικά τους 3.640.
Δηλώσεις ικανοποίησης
«Νιώθω ασφαλέστερος στη δουλειά μου, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει και από έναν αστυνομικό να τον προστατεύει», υποστήριξε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο οποίος διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καισαριανή, ενώ η Κωνσταντίνα Φίστη, που ζει στον Αυλώνα Αττικής, αλλά έρχεται συχνά στην Αθήνα για δουλειές και ψώνια, υπογράμμισε ότι η ομάδα "Δίας" «δίνει μια σιγουριά στον κόσμο».
Ο Γιώργος Σούφερης, ηλεκτρολόγος από τα Άνω Πατήσια, υποστήριξε ότι «είναι ένα πολύ θετικό μέτρο. Είναι γρήγοροι, είναι καλοί με τις μηχανές, είναι ευγενικοί με τους πολίτες».
nooz.gr