e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το αντίο του Ντάνιελ Σπέκχαρντ

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση με το αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επί 3ετία πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Μέσα στον Σεπτέμβριο, ο κ. Σπέκχαρντ θα αντικατασταθεί από τον κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο οποίος ορίστηκε ως ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.


Μετά την συνάντησή του με τον κ. Δρούτσα ο απερχόμενος επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα ξεπεράσει το οικονομικό πρόβλημα και θα βγει από την κρίση ακόμα δυνατότερη.
Επισήμανε μάλιστα ότι η Ελλάδα παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις, τον οποίο -όπως είπε- οι ΗΠΑ καλωσορίζουν, ενώ αναφέρθηκε στη συχνή επικοινωνία του πρωθυπουργού με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.
Στην ωριαία συνάντηση Δρούτσα-Σπέκχαρντ έγινε αναφορά στην εξέλιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων την τελευταία τριετία και ο κ. Σπέκχαρντ υποστήριξε ότι σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Συναισθηματικά φορτισμένος ο αμερικανός πρεσβευτής ευχήθηκε τα καλύτερα στους Ελληνες πολίτες εκ μέρους του αμερικανικού λαού και της οικογένειάς του, λέγοντας ότι το αντίο είναι πολύ δύσκολο γι αυτόν.

Πηγή: protothema.gr