e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Δ. Δασκαλόπουλου με την τρόικα

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.



Μεταξύ άλλων, ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε...
 την ανάγκη προώθησης των προβλεπόμενων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα θέσουν ξανά την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς, όπως ανέφερε, «τα μέτρα γενικευμένης λιτότητας και αφαίμαξης των επιχειρήσεων έχουν φτάσει στα όρια της κοινωνικής ανοχής, αλλά και της οικονομικής αποδοτικότητάς τους».






Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι ο δραστικός περιορισμός του κρατικού παρεμβατισμού, των κρατικών δαπανών και του όγκου του κράτους, παράλληλα με τη διαμόρφωση πλαισίου που να ευνοεί τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.






«Πιστεύω ότι αυτή είναι η ειλικρινής βούληση του Πρωθυπουργού και των ικανότερων υπουργών του. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύουν οι περισσότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε μία σειρά από μείζονα θέματα τον τελευταίο καιρό», δήλωσε.






Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δασκαλόπουλος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ανέλυσαν ακόμη στους εκπροσώπους της τρόικας τους όρους της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σημειώνοντας ότι η ιδιωτική οικονομία είναι σε θέση να δώσει λελογισμένες αυξήσεις που δεν υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητά της, ενώ αντίθετα αποτρέπουν μία βαθύτερη ύφεση στην αγορά.






Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ