e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Υπ. Εργασίας: Κανένα πρόβλημα με τις επικουρικές συντάξεις

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας σε ό,τι αφορά τους τομείς του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις μεταξύ των ελεγκτών της τρόικας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.


Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι συζητήσεις που έγιναν ήταν εφ' όλης της ύλης και υπήρξε σύμπτωση εκτιμήσεων ότι όλα έχουν γίνει πριν από τα σημεία σταθμούς των χρονοδιαγραμμάτων.






Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις δεν παρουσιάζεται, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, πρόβλημα σε κανένα ταμείο και στόχος είναι η αναλογιστικές μελέτες να είναι έτοιμες μέχρι την άνοιξη του 2011 όπως έχει συμφωνηθεί στα πλαίσια του μνημονίου. Η συνολική αναλογιστική μελέτη για όλο το ασφαλιστικό σύστημα προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Οκτώβριο.






Σχετικά με τα εργασιακά το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η διαιτησία όπου οι εμπειρογνώμονες της τρόικας ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να συμπέσουν οι απόψεις των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων και κατά συνέπεια μέσα την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους και θα αποσταλεί στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.






Για τον ΣΕΠΕ που το μνημόνιο προβλέπει την αναδιοργάνωσή του και την πλήρη στελέχωσή του. Το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο εντός του Αυγούστου.






Επιπλέον, η ηγεσία του Υπουργείου εργασίας παρείχε στους εμπειρογνώμονες στοιχεία για τη μείωση των δαπανών στα φάρμακα που, στο ΙΚΑ εμφανίζεται να είναι της τάξης του 25,8% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, ενώ στον ΟΑΕΕ καταγράφεται μείωση της τάξης του 13,94%.






Ικανοποίηση εξέφρασε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και για την πορεία αύξησης των εσόδων, που στον ΟΑΕΕ έφτασε στο 6%, ενώ στο ΙΚΑ περιορίστηκε στο 1,8%.






Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ