e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Trichet: «Το ευρώ δεν κινδυνεύει»

Την αντίθεσή του προς τα λεγόμενα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα κινδυνεύει, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Jean-Claude Trichet.


O κ. Trichet αναφέρει, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα που κυκλοφορεί αύριο, ότι το ευρώ «είναι ένα αξιόπιστο νόμισμα, καθώς το ποσοστό πληθωρισμού παραμένει κάτω από 2% για περισσότερο από 11 χρόνια».


«Δεν είναι το ευρώ αυτό που κινδυνεύει, είναι η δημοσιονομική πολιτική ορισμένων χωρών στην οποία επιβάλλεται να απευθυνθούμε», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΚΤ και συνεχίζει: «Η ευρωζώνη ως σύνολο είναι ηχηρά δομημένη. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει αυτή τη στιγμή για όλες τις χώρες του ευρώ».


Ο κ. Trichet είπε ακόμα ότι ορισμένα μέλη του ευρώ επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν τη δημοσιονομική τους κατάσταση, και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια θα ενισχύσει το ευρώ ως σύνολο: «Οι κινήσεις των αγορών είναι πάντοτε ένα συνδυασμός της διάθεσης των επενδυτών και της επιρροής των κερδοσκοπικών επενδύσεων, όπως οι ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις». 


Πηγή: zougla.gr