e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

«Μητέρα των μαχών part II»

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το αποψινό δεύτερο «μπράντεφερ» των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στους τελικούς της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Στόχος των δύο «αιωνίων» στη αποψινή μεταξύ τους «μονομαχία», που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στο ΣΕΦ (21:45, ΣΚΑΪ), είναι φυσικά η νίκη. Για διαφορετικούς, ωστόσο, λόγους.


Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πρώτο τελικό, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ ,παραδόθηκε άνευ όρων στο «τριφύλλι», γνωρίζοντας μοιραία βαριά ήττα με 73-54.


Οι «ερυθρόλευκοι», έτσι, στο αποψινό ματς δεν θα παίξουν μονάχα για το ροζ φύλλο αγώνα, που θα φέρει στα ίσα (1-1) τη σειρά των τελικών.


Θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν μία καλή εμφάνιση, αφενός για να διαλύσουν τα σύννεφα που δημιούργησε στο στρατόπεδό τους η τραγική εικόνα στο πρώτο ματς, και αφετέρου για να βελτιώσουν τη ψυχολογία τους που άγγιξε αυτές τις ημέρες το… ναδίρ.


Άλλωστε, η ομάδα του Πειραιά θα έχει σύμμαχό της στον αποψινό τελικό τον κόσμο της που αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο ΣΕΦ.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έδρα του, αφού είναι αήττητος σε αυτή σε όλες τις διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο «δράκος» στο αποψινό τελικό δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.


Ο διεθνής φόργουορντ προπονείται τις τελευταίες μέρες σε πιο εντατικούς ρυθμούς, αλλά είναι απίθανο να παίξει απόψε και είναι αμφίβολο αν θα προλάβει και το τρίτο παιχνίδι, την προσεχή Τετάρτη, στο ΟΑΚΑ.


Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα παραταχθεί στο ΣΕΦ με την ψυχολογία στο… ζενίθ, μετά την εμφατική νίκη της στο πρώτο ματς.


Στόχος των «πράσινων» απόψε είναι φυσικά η κατάκτηση του δεύτερου ροζ φύλλου αγώνα στους τελικούς, που θα τους φέρει μία ανάσα από το 12ο πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια.


Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους πρωταθλητές Ελλάδας και όλοι οι παίκτες είναι «ετοιμοπόλεμοι».


Αξίζει να σημειωθεί ότι τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια, όπως πριν από κάθε μεγάλο ματς, η αποστολή αποσύρθηκε σε ξενοδοχείο.


Διαιτητές του αποψινού τελικού θα είναι οι κ.κ. Μουζάκης, Πηλοΐδης και Καρακατσούνης.

Πήγη: zougla.gr