e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εμμένει το Υπ. Εσωτερικών στις προσλήψεις στα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ

Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα ΚΕΠ, το Υπουργείο Εσωτερικών εμμένει στην απόφαση να «ανοίξουν» οι προσλήψεις, παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες πολίτες να δοκιμάσουν την τύχη τους στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ.


Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να αλλάξει τις διαδικασίες πρόσληψης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης των Πολιτών, εξασφαλίζοντας την αξιοκρατία, την ισονομία και την αντικειμενικότητα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών:

«Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οφείλουμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα.

Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ, θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες - είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ».



Πηγή: zougla.gr