e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δεκτή η παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου


Μετά από αρκετές ώρες συζητήσεων και εκτιμήσεων, τελικά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τη Μαδρίτη όπου βρίσκεται, έκανε δεκτή την παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου.


Η υφυπουργός Πολιτισμού εξαναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτηση της μετά την αποκάλυψη για τις φορολογικές εκρεμμότητες του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου, το χρέος του οποίου προς το δημόσιο φτάνει το 5,5 εκατ. ευρώ.


Αρχικά επικράτησε η άποψη σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια πως η Άντζελα Γκερέκου δεν είχε ηθική εμπλοκή στα οικονομικά του συζύγου της, πλην, όμως, στο τέλος ο πρωθυπουργός επέλεξε την οδό της ρήξης με την υφυπουργό του, προφανώς αναλογιζόμενος την επίπτωση που θα είχε στην κοινή γνώμη η διατήρηση της κας Γκερέκου στη θέση της.


Κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν, πάντως, κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού ενώ στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δήλωνε «ανασχηματισμό δεν θα γίνει. Τελεία και παύλα».


Η παραίτηση ανακοινώθηκε με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, στην οποία αναφέρονται τα εξής:


"Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου.

Η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η Κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της."

Και δήλωση Τόλη Βοσκόπουλου

Το απόγευμα της Δευτέρας κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση, συντάκτης της οποίας είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος με τον οποίο η Άντζελα Γκερέκου βρίσκεται εδώ και καιρό σε διάσταση, όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Με τη δήλωση αυτή, ο λαϊκός τραγουδιστής επιχειρεί να απενοχοποιήσει την υφυπουργό, αφήνοντας, μάλιστα, και αιχμές εναντίον εκείνων που -κατά τους ισχυρισμούς του- κρύβονται πίσω από την αποκάλυψη του ύψους των χρεών του προς την Εφορία.






Πηγή: zougla.gr