e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οικονομικός και συνοριακός αποκλεισμός της Ελλάδας

Προς απομόνωση οδηγούν αργά αλλά σταθερά την Ελλάδα διάφορα κέντρα των Βρυξελλών, τα οποία συμπεριφέρονται λες και έχουν προδικάσει την επόμενη μέρα της χώρας μας.

Έτσι, μετά τον ιδιότυπο οικονομικό αποκλεισμό, που έχουν επιβάλει στην Αθήνα, τώρα προχωρούν και στον συνοριακό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη βελγική πρωτεύουσα, προωθείται η έξοδος της χώρας μας από τη συνθήκη του Σέγκεν, που θα ...βαφτισθεί ως «ιδιαίτερη σχέση».

Παράλληλα, προετοιμάζονται μια σειρά από προσκόμματα που θα έχουν να κάνουν με την ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων εντός της ΕΕ, από το φόβο μιας ενδεχόμενης μαζικής μετανάστευσης, στην περίπτωση που τελικώς η χώρα μας δεν αποφύγει την χρεωκοπία.

Όλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, καθώς έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και εξετάζονται ως σοβαρά ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά την πτώχευση.

Η Αθήνα, προς το παρόν, ενημερώνεται γι' αυτές τις εξελίξεις, τις πληροφορείται, αλλά δεν αντιδρά. Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, από κάθε άποψη. Καλά – καλά δεν έχει εκλεγμένη κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ την ίδια ώρα οδεύει από προεκλογική περίοδο σε προεκλογική περίοδο.

Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι αυτή που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και σε ορισμένες περιπτώσεις άλυτα ζητήματα.
dealnews.gr