e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Δύο ημερομηνίες σταθμός για την πορεία της Ελλάδας

Συγκρατείστε μια ημερομηνία: 8 Μαρτίου. Έως τότε θα πρέπει να έχει κλείσει το βιβλίο προσφορών που ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Και μαζί, συγκρατείστε άλλη μία: 13 Μαρτίου. Εκείνη τη μέρα θα πρέπει να έχει τελειώσει η όλη διαδικασία του PSI. Αλλιώς, επτά μέρες αργότερα, στις 20 Μαρτίου, το ελληνικό δημόσιο δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τη λήξη της μεγάλης ομολογιακής έκδοσης των 14,4 δισ. ευρώ.Πλέον, τα χρονικά περιθώρια, όπως περιγράφονται παραπάνω, είναι οριακά κι οποιαδήποτε παρασπονδία, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα απευθείας στην χρεωκοπία.


Το ημερολόγιο έχει τσεκαρισθεί πολλάκις τις τελευταίες μέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνεργασία με τους ιδιώτες – πιστωτές της χώρας και το συμπέρασμα το οποίο προέκυψε ήταν σαφές: 'Η τώρα ή ποτέ. Για το λόγο αυτό και για να μην υπάρξουν άλλες χρονικές καθυστερήσεις, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, θα «περάσει» ακόμα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο θεσμός των CAC's και στην ελληνική νομοθεσία, καθώς, αν καθυστερήσει, μπορεί να τινάξει τον προγραμματισμό στον αέρα.

Εννοείται πως αν δεν υιοθετηθούν τα CAC's, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, για την ομαλή εκτέλεση του όλου σχεδίου, που θα οδηγήσει στην απομείωση του χρέους της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ.
dealnews.gr