e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο τα τελευταία 2 χρόνια

Περίπου 70.000 νέες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο δημόσιο τα τελευταία δύο χρόνια, αποκαλύπτει έκθεση της μόνιμης αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα, όπως αυτή δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έκθεση αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε ελάχιστα, καθώς παρά τις χιλιάδες κανονικές αλλά και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόσληψη 70.000 ατόμων ώστε να καλύψουν κενά αλλά και να «εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα».

Στην έκθεση σημειώνεται: «Ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Η έκθεση παραδόθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της κυβέρνησης, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το 2010 συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 υπάλληλοι, ωστόσο ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων παρέμεινε σταθερός στα 692.301 άτομα.

Το 2011 και όταν πλέον η τρόικα επέβαλε αυστηρά το «1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις», έφυγαν 40.025 εργαζόμενοι και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε μόλις κατά 24.266 άτομα.

"Καμία πρόσληψη από το υπ. Υγείας"

Καμιά πρόσληψη η οποία να "έριξε έξω" τους υπολογισμούς της τρόικας δεν έγινε από το υπουργείο Υγείας απαντά ο Α. Λοβέρδος στο Βήμα της Κυριακής, μέσω του Ευθύμη Καρδαρά, επιστημονικού συνεργάτη του και πρώην υπευθύνου του γραφείου τύπου του ΥΥΚΑ.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής