e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ελληνική επέλαση στη Βουλγαρία


Στη μετανάστευση οδηγεί ο τριπλός συνδυασμός Οικονομική ύφεση, πολιτική αστάθεια και αυξανόμενη φορολογία με πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να επιλέγουν το εξωτερικό για βάση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πέτριτς, μιας μικρής πόλης στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τις επενδύσεις, που έχουν γίνει την τελευταία τριετία, να αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ.

Μέσα και γύρω από το Πέτριτς υπάρχουν δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις: μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ. «Περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις το χρόνο «μεταναστεύουν» στο γειτονικό Πέτριτς» δηλώνει ο Κρίστο Μπάτεβ, αντιδήμαρχος της πόλης των 31.000 κατοίκων.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας


Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ενώ η ανεργία θερίζει τη χώρα μας, στη γειτονική Βουλγαρία, περίπου 40.000 με 50.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις ελληνικές επιχειρήσεις όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει το ελληνοβουλγαρικό επιμελητήρο.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια επενδύθηκαν γύρω στα 3 δισ. ευρώ και εξαιτίας της κρίσης όλα και περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια μεταφέρονται στη γειτονική χώρα.

Τα αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία πολλαπλασιάζονται.
dealnews.gr