e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στην Ουάσινγκτον για... αναφορά ο Σαχινίδης


Τον... λογαριασμό για ό,τι έχει γίνει και κυρίως ό,τι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα από τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου θα πρέπει να δώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης. Πού; Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και συγκεκριμένα στην εαρινή του σύνοδο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του, στην Ουάσιγκτον.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρουν ότι οι διαθέσεις των στελεχών του Ταμείου κάθε άλλο παρά φιλικές είναι. Κι αυτό γιατί κοινή είναι η αίσθηση μεταξύ πολλών μελών του ΔΣ ότι στην Ελλάδα έχουν δοθεί πολλά λεφτά, χωρίς να πρέπει. Γι αυτό και περιμένουν τον κ. Σαχινίδη στη γωνία. Το κακό είναι πως σε αυτή τη φάση ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν θα έχει να ελπίζει και σε πολύ μεγάλη στήριξη από την μεριά της γαλλίδας διευθύντριας του Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Η τελευταία έφερε σε πέρας τη βασική αποστολή της, που ήταν να διασφαλίσει – παρά τις αντιρρήσεις – τη συμμετοχή του ΔΝΤ και στο δεύτερο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας.

Κι έτσι, τώρα, ο κ. Σαχινίδης καλείται να τα βγάλει πέρα μόνος του. Γι αυτό και το συγκεκριμένο ταξίδι αποκτά ξαφνικά μια ιδιαίτερη σπουδαιότητα, ξαφνικά.
dealnews.gr