e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Περαιτέρω περικοπές του εργασιακού κόστους στον ΟΤΕ


Η πολιτική που ασκεί ο Ρυθμιστής, δηλαδή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, έχει εξελιχθεί για τον ΟΤΕ σε μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι η οικονομική κρίση, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Τσαμάζ στη διάρκεια συνέντευξής του στο Reuters.


"Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δε συμβαίνει με κανέναν άλλο ρυθμιστή στην Ευρώπη", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ, προσθέτοντας πως αν η ΕΕΤΤ εγκρίνει τα νέα πακέτα λιανικής του ΟΤΕ, ο Οργανισμός προτίθεται να μειώσει τις τιμές του κατά 20-25%, γεγονός που θα του επιτρέψει να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να περιορίσει τις απώλειες πελατών, αλλά και την πτώση εσόδων, γεγονότα που τα απέδωσε εν πολλοίς στις πολιτικές του Ρυθμιστή παρά στην οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, οι ρυθμιζόμενες τιμές λιανικής του ΟΤΕ κυμαίνονται σε επίπεδα 50% υψηλότερα από αυτές των ανταγωνιστών, σε σύγκριση με επίπεδο 10-15% μεταξύ ηγετών αγοράς και εναλλακτικών στην Ευρώπη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται περίπου 100.000 συνδρομητές του ΟΤΕ κάθε τετράμηνο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσαμάζ δήλωσε ότι ο ΟΤΕ είναι πανέτοιμος να δώσει στην αγορά το VDSL, (internet υψηλών ταχυτήτων), αλλά παγώνει τα σχέδιά του έως ότου ανακοινώσει η ΕΕΤΤ τις λιανικές τιμές.


Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά και τα εργασιακά, ο πρόεδρος του ΟΤΕ ανέφερε ότι σκοπεύει να περικόψει περαιτέρω το εργασιακό κόστος κατά 160 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας, από το 35% των εσόδων που βρίσκεται σήμερα, στο 22-23%, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του Οργανισμού, δεσμευόμενος, όμως, ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, όπως προβλέπει η τριετής συμφωνία που έχει υπογραφεί με τον ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Διευκρίνισε, ωστόσο ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μας τα επιβάλλει πια ο νόμος, όπως το πάγωμα των ωριμάνσεων και επιδομάτων, θέματα που θα συζητηθούν με τους εργαζόμενους στο πλαίσιο νέας διαπραγμάτευσης με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, την οποία προσδιόρισε στο προσεχές τρίμηνο.

Ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε ειλημμένη την απόφαση για πώληση του δορυφόρου Hellas Sat, τονίζοντας ωστόσο ότι "η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει επίσημα εάν δεν δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση". Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων, η διοίκηση του ΟΤΕ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήθελε να λάβει μέτρα που θα σήμαιναν μείωση επενδύσεων για υποδομές στην Ελλάδα.
nooz.gr