e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εργάζονται και δεν αμοίβονται

Αγορά σε καθεστώς διάλυσης καθώς αυτή την στιγμή 150.000 επιχειρήσεις καθυστερούν περισσότερο από τρεις μήνες να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους. Οι εταιρείες που εξοφλούν με συνέπεια το ανθρώπινο δυναμικό τους αποτελούν μικρή μειοψηφία



. Διαστάσεις έχει πάρει και η ανασφάλιστη απασχόληση, προσθέτοντας έναν ακόμη γρίφο στον ατελείωτο παζλ της οικονομικής εξυγίανσης.

Το τοπίο στην αγορά εργασίας είναι πλέον εφιαλτικό και αβέβαιο καθώς οι μισθοί βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αποτελούν τη νέα «τάση» και την ίδια ώρα στα ταχυδρομικά κουτιά στα σπίτια οι λογαριασμοί έρχονται ο ένας πίσω από των άλλον.

Οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πώς να ανταπεξέλθουν πια και δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να αποχωρήσουν ακόμη και από τη χώρα αφού το μέλλον προδιαγράφεται με τις πιο μουντές αποχρώσεις.

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, η απασχόληση χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και η περικοπή των αποδοχών μέσω της μείωσης των ωρών ή ημερών απασχόλησης αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας για ένα μεγάλο μέρος των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.
dealnews.gr