e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Θύμα χάκερ και ο Μάικλ Τζάκσον


Την κλοπή δεκάδων ηχογραφημένων αλλά ανέκδοτων τραγουδιών του Μάικλ Τζάκσον από την ιστοσελίδα της Sony, κατά την πρόσφατη παραβίασή της από χάκερ, επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία.

Σύμφωνα με το BBC, αν και δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των μουσικών κομματιών ή το είδος του υλικού που εκλάπησαν, η Sony παραδέχθηκε την είδηση.

Το 2010 η Sony Music πλήρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια, για την εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων των ανέκδοτων τραγουδιών του βασιλιά της ποπ.

Τα πρώτα τραγούδια κυκλοφόρησαν στο ομώνυμο άλμπουμ, με τίτλο "Μάικλ" τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Μάικλ Τζάκσον, που απεβίωσε ξαφνικά σε ηλικία 50 ετών, τον Ιούνιο του 2009, είχε ηχογραφήσει ντουέτα, που δεν είχαν κυκλοφορήσει, μεταξύ άλλων με τους Φρέντι Μέρκιουρι και τον τραγουδιστή των Black Eyed Peas, Will.i.am.

Τον Απρίλιο του 2011, η ιστοσελίδα της Sony PlayStation Network είχε επίσης πέσει θύμα χάκερ, που είχαν κλέψει προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 70 εκατομμύρια ανθρώπων.

Η επίθεση στα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, εκτιμάται ότι έγινε λίγο μετά το περιστατικό αυτό, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται.

Η Sony Music "φιλοξενεί" ακόμη τραγούδια των Foo Fighters, Olly Murs και Avril Lavigne, των οποίων το υλικό δεν έχει γίνει γνωστό εάν επηρεάστηκε από την επίθεση.

Πηγή: BBC