e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Μπαλάκι... του PSI και δανειακής σύμβασης η Ελλάδα


Τελικώς το PSI του ελληνικού χρέους φαίνεται ότι μπήκε στην τελική του ευθεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έχει κλείσει και μάλιστα με όρους πολύ καλύτερους, για την ελληνική πλευρά, σε σχέση με τα αρχικώς προβλεφθέντα.

Για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στο επιτόκιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε κάτω και από το 3,7%, μεσοσταθμικά.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 3,5%, το οποίο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να προσβλέπει η Αθήνα. Ωστόσο, τίποτα απ όλα αυτά δεν πρόκειται να ανακοινωθεί, αν προηγουμένως δεν οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το νέο Μνημόνιο.

Η τρόικα για την ακρίβεια σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το «όπλο», ως μέσο πίεσης για να αποσπάσει όσο το δυνατόν καλύτερους όρους στο νέο Μνημόνιο.

Κι όσο οι εκκρεμότητες παραμένουν σε αυτό το μέτωπο τίποτα σχετικά με το PSI δεν πρόκειται να ανακοινωθεί, ακόμα κι αν το PSI έχει κλείσει.

Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ελληνικό «κούρεμα». Απλώς θα ανακοινωθεί όταν η τρόικα το κρίνει απαραίτητο.

Δεν αποκλείεται δηλαδή κάτι τέτοιο να γίνει ακόμα και μέσα στο επόμενο 48ωρο, αν η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών απόψε καταλήξει σε μια συμφωνία.
dealnews.gr