e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Πρωταγωνιστές της διαφθοράς Νοσοκομεία και Εφορίες

Τον «τιμοκατάλογο διαφθοράς» έδωσε στην δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το «φακελάκι» φτάνει τα 7.500 ευρώ για μια επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ για κλείσιμο βιβλίων στην εφορία, «η ταρίφα» μπορεί να φτάσει τα 15.00 ευρώ. Όπως αναφέρεται σχετικά, τα περιστατικά διαφθοράς για πρώτη φορά μειώθηκαν αισθητά τον τελευταίο χρόνο, αλλά τα Νοσοκομεία και οι Εφορίες παραμένουν πρωταγωνιστές της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.


Αυτά αποτελούν τα κύρια ευρήματα της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2010, η οποία παρουσιάζεται σήμερα από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδας κ. Κώστα Μπακούρη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Public Issue κ. Γιάννη Μαυρή.

Η φετινή έρευνα εντοπίζει αξιοσημείωτη μεταβολή της έκτασης της συνολικής διαφθοράς, η οποία απεικονίζεται τόσο στα ποσοστά των αναφερόμενων περιστατικών διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (από 13,4% που ήταν το 2009 σε 10,4% για το 2010) όσο και στο εκτιμώμενο μέγεθος της συνολικής διαφθοράς (632 εκατομμύρια ευρώ, για το 2010 έναντι 787 εκατομμύριων ευρώ για το 2009). Η ευρύτερη οικονομική κρίση αναπόφευκτα χτυπάει και το μέτωπο της μικρο-διαφθοράς. Τα μέτρα λιτότητας φαίνεται ότι επηρεάζουν το φακελάκι!
dealnews.gr