e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σαφής προειδοποίηση Διαμαντοπούλου προς τους πρυτάνεις

Σκληρά λόγια εναντίον των πρυτάνεων χρησιμοποίησε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στην εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΙ, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε: "Οι πρυτάνεις αντιδρούν στο νόμο για την ανώτατη εκπαίδευση γιατί θέλουν να ελέγχουν τα ιδρύματα".

Η ίδια προειδοποίησε με διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στην περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν εφαρμόσουν το νόμο.

Πρόσθεσε ότι "όποιος θέλει μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου. Οι πρυτάνεις έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν κατά του νόμου, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν από μόνοι τους εάν κάτι είναι ή όχι συνταγματικό".

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχουν πανεπιστήμια που αρνούνται να στείλουν καταστάσεις για την εφεδρεία, λέγοντας ότι έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια μία πελατειακή σχέση, "καθώς η εκλογή τους γίνεται και από το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων".

Κληθείσα να σχολιάσει το θέμα των συσσιτίων στα σχολεία, επισήμανε ότι έχει δοθεί εντολή προς τους διευθυντές σχολείων σε όλη τη χώρα να αναφέρουν στο υπουργείο τυχόν προβλήματα με παιδιά σε ασιτία.
nooz.gr