e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι τρεις προτεραιότητες του νέου Πρωθυπουργού


Είναι κάτι παραπάνω από βαρύ το φορτίο το οποίο αναλαμβάνει σε λίγη ώρα από τώρα ο κ. Λούκας Παπαδήμος και η κυβέρνηση του, που ορκίζονται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η αποστολή τους μοιάζει περίπου ακατόρθωτη: να σώσουν την ελληνική οικονομία. Τα δεδομένα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εναντίον τους. Τα έσοδα πάνε από το κακό στο χειρότερο, οι βασικοί δείκτες της οικονομίας παραπαίουν, τα διαθέσιμα αποθεματικά έχουν πέσει κάτω κι από τα 600 εκατ. ευρώ και αν δεν έρθουν γρήγορα τα λεφτά της 6ης δόσης από την ΕΕ και την ΕΚΤ (από το ΔΝΤ σχεδόν αποκλείεται), τότε το πολύ – πολύ να πληρωθούν μέχρι και οι μισθοί και οι συντάξεις του Ιανουαρίου.


Και μετά; Στο βασανιστικό αυτό ερώτημα καλούνται να απαντήσουν από σήμερα κιόλας ο νέος πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Μόνο που οι εναλλακτικές που έχουν, είναι ελάχιστες.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι ο κ. Παπαδήμος το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να αξιοποιήσει τις αποδεδειγμένα καλές του «άκρες» εκτός συνόρων, για να πάρει τα λεφτά της 6ης δόσης κι έτσι να πάρει ταυτόχρονα και μια μεγάλη «ανάσα».

Το δεύτερο που θα επιχειρήσει θα είναι να «περάσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τη Βουλή τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου, για να ξεμπλοκάρει τις Βρυξέλλες. Και κατόπιν θα αρχίσει να δουλεύει πάνω στο «κούρεμα» του χρέους, το οποίο αν τελικώς επιτευχθεί θα είναι μια μεγάλη προσφορά προς τη χώρα. Αυτό θα είναι το βασικό τρίπτυχο των προτεραιοτήτων του. Αν θα το πετύχει, θα φανεί σύντομα στην πράξη ...
dealnews.gr