e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

La Libre Belgique :Σώζοντας τις Τράπεζες σώζετε και την Ελλάδα


Η σωτηρία των Τραπεζών είναι η λύση για να αποφευχθεί η χρεωκοπία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη βελγικής, γαλλόφωνη εφημερίδας «La Libre Belgique». «Για να τελειώνουμε με την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος της εκτενούς ανάλυσης της εφημερίδας αναφέροντας ότι «για να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας, η Ελλάδα ανακοινώνει νέα μέτρα λιτότητας», διατυπώνοντας παράλληλα και τη διαφαινόμενη αντίθεση με τις νέες ευρωπαϊκές επιταγές: «όμως, σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ευρώπη πρέπει πλέον να σώσει τις τράπεζες».


Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι «ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος ανακοίνωσε στους πολίτες ότι χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα και μάλιστα υπό τη μορφή τελεσιγράφου: ότι οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετές για να εκπληρωθούν οι στόχοι και χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων».

Οι Βέλγοι αναγνωρίζουν τις θυσίες

Σύμφωνα με το άρθρο, οι μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις καθώς και οι υπέρογκοι φόροι, δεν αφήνουν το περιθώριο για περαιτέρω θυσίες από την ήδη επιβαρυμένη σε ακραίο βαθμό χώρα. Επίσης, σημειώνεται ότι ακόμα και η ενδεχόμενη διάσωση της χώρας, πιθανότατα θα αποβεί πλασματική, καθώς θα πρόκειται για έναν ασθενή που «επιβίωσε αλλά ζει με τον ορό».

Από την άλλη, το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, απορρίπτεται κατηγορηματικά, καθώς θα ενισχύσει τις ανησυχίες για τα άλλα υπερχρεωμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μοναδική λύση

Η μόνη επιλογή που μένει, επομένως, σύμφωνα πάντα με την βελγική ανάλυση, είναι η ενίσχυση των τραπεζικών ιδρυμάτων, που έχουν πιστώσει την Ελλάδα (ισπανικές, βελγικές, ιταλικές), καθώς εκεί εντοπίζεται η μήτρα του προβλήματος, το οποίο έχει πλέον μετασχηματισθεί σε μια κρίση του τραπεζικού τομέα, καταλήγει το άρθρο.
dealnews.gr