e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Στα χέρια του ΠAO το μέλλον του Νίνη





ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ


Ούτε στον χειρότερο του εχθρό δεν θα ευχόταν ο Σωτήρης Νίνης αυτό που συνέβη στον ίδιο. Σε μια καθοριστική, αν όχι οριακή, χρονιά για το ποδοσφαιρικό του μέλλον, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός είδε το εκπληκτικό, δικό του ξεκίνημα στη σεζόν να πηγαίνει «στράφι» εξ' αιτίας του σοβαρού και εντελώς απρόσμενου τραυματισμού του στο ματς της εθνικής με το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ.


Το συμβόλαιο του οδεύει προς την λήξη του και ο «μικρός» έχει κάθε λόγο να αναζητά διαπραγματικά ατού, αποφασισμένος να ανεβάσει όχι μόνο την απόδοση του, αλλά και το κασέ του. Ήδη, υπάρχουν ξένες ομάδες, όπως η γαλλική Παρί Σεντ Ζερμέν, που «πλευρίζουν» τον παίκτη για να τον «ψήσουν» και να αποσπάσουν την υπογραφή του τον Γενάρη.

Όμως, οι προσφορές τους λόγω των γεγονότων μπαίνουν, προσωρινά, στο συρτάρι. Ο τραυματισμός του (ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο) τον αφήνει 5 μήνες εκτός γηπέδων και αν όλα πάνε καλά Γενάρη ή Φλεβάρη θα γυρίσει και τότε, ανάλογα με την αγωνιστική του κατάσταση, θα επανεξετάσουν κι εκείνος τις σκέψεις του για έναν πιθανό ξενιτεμό και οι υποψήφιοι «μνηστήρες» το ύψος των προσφορών τους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του PLAYSPORT, ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να καταθέσει στον ποδοσφαιριστή του μια νέα πρόωρη πρόταση για μια νέα ανανέωση του συμβολαίου του, έτσι ώστε να απαλλάξει τον ίδιο από το άγχος για το μέλλον του και να «προλάβει» τους ενδιαφερόμενους, πριν του κάνουν την «ζημιά»!

Ηθικά και οικονομικά

Στο «τριφύλλι» ελπίζουν ότι ο Έλληνας «Μέσι» (που χειρουργείται σήμερα) θα εκτιμήσει την στάση τους απέναντι του και θα αποτρέψουν τον κίνδυνο να φύγει στο εξωτερικό αργότερα, ως ελεύθερος πιθανότατα και να χάσουν με αυτό τον τρόπο και τον παίκτη και τα λεφτά της ρήτρας του.

Ο Παναθηναϊκός θα έκανε έτσι και αλλιώς νέα πρόταση στο Νίνη, δεν θα τον άφηνε ελεύθερο να φύγει χωρίς να προσπαθήσει να τον κρατήσει, απλά θα το κάνει και τώρα. Η διαφορά είναι ότι μια τέτοια κίνηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και ηθικά, όχι μόνο οικονομικά. Οι παλιοί φίλοι του «τριφυλλιού» θυμούνται ότι η διοίκηση της ΠΑΕ είχε πράξει κάτι ανάλογο και με τον Κριστόφ Βαζέχα στο παρελθόν, ο οποίος εκτίμησε πάρα πολύ την συμπεριφορά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και προτίμησε να πάρει «σύνταξη» στην Παιανία, έστω και αν χρειάσθηκε να αρνηθεί δελεαστικές προτάσεις από ξένους συλλόγους στα '90s!

Πριν τις γιορτές

Δεν είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι αυτή την εποχή ο Παναθηναϊκός κρατά το ποδοσφαιρικό μέλλον του Νίνη στα χέρια του. Αν η οικονομική πρόταση των «πράσινων» είναι καλή, τότε οι υπογραφές δεν θα αργήσουν να «πέσουν», ίσως ακόμα και πριν από τις γιορτές.

Η αλήθεια είναι ότι στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό οι μέτοχοι έχουν κλείσει την κάνουλα και η οικονομική δυστοκία, δεν επέτρεπε στον Νίνη και στους άλλους παίκτες να περιμένουν γενναιόδωρες προτάσεις, γι' αυτό τον λόγο ακριβώς και δεν λέει «όχι» ο νεαρός άσος στην προοπτική μιας μεταγραφής.

Ξέρει ότι και ο ίδιος προέρχεται από μια μέτρια χρονιά. Το 2011-12, ωστόσο, άρχισε με καλούς οιωνούς για αυτόν. Ομάδες από το εξωτερικό έρχονται σε επαφή με τον μάνατζερ του και η «καλή αρχή» του αναθέρμανε το ενδιαφέρον τους.

Με ένα γκολ στο νικηφόρο 2-0 σε βάρος της Κέρκυρας στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά το σοκ του διπλού αποκλεισμού στην Ευρώπη από Οντένσε-Μακάμπι σε Champions Leaque-Europa League και με άλλο ένα σούπερ γκολ στο 1-0 επί του Ισραήλ, γκολ ικανό να «στείλει» την εθνική στο EURO, ο Νίνης έλαμψε και τα τηλέφωνα άρπαξαν φωτιά!

Παρί και Ολυμπιακός

Ο τραυματισμός του έβαλε «φρένο» στην μεταγραφολογία (έγκυρες πηγές επιμένουν ότι η πάμπλουτη Παρί, με Άραβες στην ιδιοκτησιακή της σύνθεση) σκοπεύει να προσφέρει πακτωλό εκατομμυρίων στο Νίνη) και η σκυτάλη περνά πλέον στον Παναθηναϊκό, που ναι μεν δεν δίνει πολλά χρήματα για μεταγραφές-συμβόλαια, όμως, είναι υποχρεωμένος να υπολογίσει όλους τους κινδύνους και τις απειλές στην υπόθεση Νίνη, για να αποφύγει ένα μελλοντικό μεγάλο «κάζο». Ακόμα και το ενδεχόμενο να του πάρει ο Ολυμπιακός το Νίνη!

Πολλοί λένε με νόημα στο λιμάνι ότι δεν το 'χει σε τίποτα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να «μπει» δυνατά στο θέμα Νίνη για να κάνει μια καλή «πλάκα» στους «αιώνιους» αντιπάλους! Ο πολυμετοχικός, λοιπόν, έχει πολλούς λόγους για να θέλει να λάβει, εγκαίρως, τα μέτρα του στην περίπτωση του 21χρονου μεσοεπιθετικού!

Να τον πουλήσει

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός «δέσει» το Νίνη με νέο συμβόλαιο, κατοχυρώνει τα δικαιώματα του φυσικά επάνω στον ποδοσφαιριστή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα -πέραν του 2012- και δεν του απαγορεύει την πώληση του αργότερα, αν κι εφόσον κρίνουν και οι δυο πλευρές ότι θα τους συνέφερε κάτι τέτοιο, αναλόγως των προσφορών που θα υπάρξουν!