e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Καμία λύση, ΜΑΤ και αφαιρέσεις αδειών

Αδιέξοδο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και οδηγούς ταξί καθώς όχι μόνο δεν βρίσκονται κοινά σημεία επαφής σε επίπεδο διαλόγου αλλά και οι δύο πλευρές σκληραίνουν την στάση τους. 
Σκληρή απάντηση στις ακραίες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί αποφάσισε να δώσει από σήμερα η κυβέρνηση, ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές χθες το βράδυ των αρμοδίων υπουργών και του Μεγάρου Μαξίμου. Ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης μοιάζει αποφασισμένος να το πάει στα άκρα με την εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα στους περιφερειάρχες και τους ζητά να προχωρήσουν σε αφαίρεση αδειών από τους ιδιοκτήτες ταξί που προβαίνουν σε αποκλεισμούς δρόμων.

Η Κυβέρνηση επιστρατεύει τα ΜΑΤ

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν τα ΜΑΤ, ώστε να μείνουν ανοιχτές εθνικές οδοί και λιμάνια, ενώ θα εφαρμόζονται επακριβώς οι παραγγελίες της δικαιοσύνης, η οποία με τη σειρά της σκληραίνει επίσης τη στάση της.

Ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, πάντως, κάνουν λόγο για «εγκλωβισμό» της κυβέρνησης από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, ενώ ανησυχούν για το μέτωπο που ανοίγει και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο εγγύς μέλλον για το κυβερνών κόμμα.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «αβέβαιη αναμέτρηση» και απεύχονται τα χειρότερα, παρ' ότι αναγνωρίζουν πως «απελευθέρωση πρέπει να υπάρξει».

Πάλι στον Ραγκούση

Αυτή τη στιγμή οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργειο Μεταφορών όπου και επιδιώκουν νέα συνάντηση με τον υπουργο Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να βρεθεί μια χρυσή τομή στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση»

Με κατηγορηματικό τρόπο ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως η κυβέρνηση θα σκληρύνει την στάση της απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί. «Δεν πρέπει να πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Στείλαμε σαφές μήνυμα στην ομοσπονδία και σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αυτό αποτελεί θέμα της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΝΕΤ.

dealnews.gr