e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τα κρυφά «δωράκια» των τροϊκανών - επί ποδός στο Οικονομικών

Τέλος Αυγούστου αναμένεται τελικώς στην Αθήνα η τρόικα των επικεφαλής των ελεγκτών, προκειμένου να κάνει τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της. Και στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται από τώρα, για την ...ψυχρολουσία. Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα το οποίο θα μας φέρουν θα είναι ιδιαιτέρως σκληρό και αδιαπραγμάτευτο. Συγκεκριμένα, θα υποστηρίζει ότι από εδώ και στο εξής, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς της χωρίς να συνυπολογίζει τα λεφτά από τη δόση του δανείου. 
Κοινώς, η τρόικα θα μας πει ότι αργά αλλά σταθερά, θα πρέπει να αρχίσουμε να απεγκλωβιζόμαστε από τα πακέτα βοήθειας και να αρχίσουμε να πατάμε γερά στα δικά μας πόδια. Αυτό, βεβαίως, δεν θα σημαίνει ότι τα λεφτά της βοήθειας κόβονται. Όμως, οι όποιοι προγραμματισμοί γίνονται από ελληνικής πλευράς, δεν θα πρέπει να ξεκινούν από αυτά.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει μια τόσο φιλόδοξη εντολή. Από τη στιγμή μάλιστα, που μόλις καθυστερεί η εκταμίευση μιας δόσης, αμέσως, στην Αθήνα, προκαλείται πανικός. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα κριθεί στην πράξη. Προς το παρόν, στο υπουργείο Οικονομικών αυτό το οποίο κάνουν είναι να προετοιμάζονται για την έλευση των ελεγκτών, οι οποίοι, ως συνήθως, θα κάνουν φύλλο – φτερό τα στοιχεία που θα ζητήσουν, προκειμένου να εντοπίσουν που ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία. Πλέον, έχουν μάθει...
dealnews.gr