e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ενδεχόμενο ύφεσης άνω του 4,5% "βλέπει" ο Βενιζέλος

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιδείνωσης της ύφεσης ακόμη και άνω του 4,5% ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.  
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπολογίζαμε ύφεση 3,5% το 2011, αλλά τώρα υπάρχει ένα εύρος προβλέψεων που μπορεί να κινηθεί πάνω από 4,5%.»

Σημείωσε δε ότι η διεθνής συγκυρία επιτείνει την ύφεση και επεσήμανε ότι η χώρα προσπαθεί να εξασφαλίσει τη ρευστότητα των τραπεζών, «ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε παράλληλα πως δεν πρέπει να χρειαστούν νέα μέτρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Το θέμα είναι να μην επιβαρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την 6η δόση, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ενώ για τις εγγυήσεις που ζήτησε η Φινλανδία προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο δάνειο, ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε λέγοντας ότι «στο παρελθόν η χώρα αναγκάστηκε να παράσχει εγγυήσεις, γι' αυτό και είναι στη λογική τους κάτι τέτοιο».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να συνομιλήσει με το Φινλανδό ομόλογό του, που είναι μαζί στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, «και να τον πείσει ότι δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στην ευρωζώνη».
dealnews.gr