e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο για το Μεσοπρόθεσμο

Πρεμιέρα με τη νέα σύνθεση κάνει σήμερα το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή (Κ.Ε.) και το Υπουργικό Συμβούλιο (Υ.Σ.), με αντικείμενα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τους εφαρμοστικούς νόμους. Η ψήφιση και των δύο πριν από τις 30 Ιουνίου αποτελεί την προϋπόθεση που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.Η συνεδρίαση της Κ.Ε. έχει προγραμματιστεί στις 2 μ.μ. και το Υ.Σ. στις 4 μ.μ.


Μετά και τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, όπου η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους 155 βουλευτές της κοινοβουλευτικής της ομάδας, επόμενος στόχος είναι η ομαλή ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, τα οποία και θα συζητήσουν τα δύο κορυφαία όργανα σήμερα.

Δεδομένου ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, ο εφαρμοστικός νόμος αναμένεται να προωθηθεί με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος και αυτό επαναφέρει τα σενάρια που θέλουν να δοκιμάζεται η ενότητα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε πολλές ημέρες μπροστά μας να συζητήσουμε με τους βουλευτές. Ας περιμένουμε να ακούσουμε τις τοποθετήσεις των βουλευτών» υποστήριξε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Όσον αφορά στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ δεν διαφωνεί με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αντιδράσει στην πρόθεση της κυβέρνησης να επισπεύσει την ψήφιση.
ta nea