e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το εθνικό πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής ανακοινώνει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Με στόχο έσοδα 3,5 δισ. ευρώ


Ξεκινά σε λίγη ώρα η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου θα ανακοινώσει το πακέτο μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, στο πλαίσιο του τριετούς Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος, παρουσία των υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης.Το κεντρικό σύνθημα είναι «Πολίτες και Πολιτεία Μαζί», ενώ το κείμενο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος αποτελείται από 99 σελίδες.


Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής στοχεύει στην εξεύρεση εσόδων 3,5 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 - 2014 και θα περιλαμβάνει σχέδιο δράσεων για την καταστολή της φοροδιαφυγής, προτάσεις για θεσμικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών.

Το πρόγραμμα θα τεθεί υπόψη της τρόικας τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα εγκριθεί από ειδική Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, ως πρόεδρος και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι η άντληση εσόδων ίσων με το 1,5% του ΑΕΠ την περίοδο 2011 - 2014 κυρίως μέσα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πλήρη ενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων διασταυρώσεων, ελέγχων και επεξεργασίας των πληροφοριών που σχετίζονται με την φορολογική βάση.
ta nea