e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΛ.ΑΣ.: «Δώσαμε αποφασιστικό χτύπημα στην εγχώρια Μαφία»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και νέος γύρος συλλήψεωνν


Στοιχεία για δολοφονίες, πωλήσεις όπλων, ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς διαιτητών μέχρι και για στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο έχουν καταγραφεί από τον σούπερ- κοριό της ΕΥΠ στα πλαίσια της επιχείρησης «Πάνορμος». Τις επόμενες ημέρες όταν και θα ολοκληρωθεί η ανάγνωση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών των νονών αναμένεται να υπάρξει νέος γύρος συλλήψεων ατόμων που σε πρώτο επίπεδο δεν συμμετέχουν σε κάποια από τις 4 εγκληματικές οργανώσεις, αλλά έχουν αναπτύξει άλλου είδους εγκληματικές δραστηριότητες με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσα από εταιρείες, και ποδοσφαιρικά σωματεία.



Δεν αποκλείεται μάλιστα ένα μεγάλο κομμάτι από τα όσα αποκαλύφθηκαν στη διάρκεια της διετούς παρακολούθησης να δοθούν στην οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ προκειμένου να κινηθούν διαδικασίες για φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εικονικές επιχειρήσεις, πλαστά τιμολόγια, διαφυγόντες φόρους.

“Η Πάνορμος αποκάλυψε τα χίλια πρόσωπα της μαφίας made in Greece και κατάφερε το πιο αποφασιστικό χτύπημα που έχει ποτέ δεχθεί η εγχώρια Μαφία», αναφέρει στα ΝΕΑ ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας που συμμετείχε στις έρευνες από το καλοκαίρι του 2009.

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή και των ΕΚΑΜ συνελήφθησαν δύο από τα «κεφάλια» της «σκληρής» ομάδας των νονών.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες μάλιστα φέρεται να είναι ο νονός στον οποίο είχε απευθυνθεί γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια προκειμένου να τη βοηθήσουν σε προσωπική της υπόθεση.

Ο ίδιος λειτουργούσε και ως το «δεξί» χέρι των «αρχηγών» της οργάνωσης οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης τους.

Οι δύο συλληφθέντες του Καματερού θεωρούνται ως οι «βομβιστές» της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από τη παρακολούθηση τους οι ίδιοι είχαν αναλάβει να βρίσκουν άτομα για την τοποθέτηση των βομβών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τις είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι κατόπιν υποδείξεως των "αρχηγών", οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε καρτοκινητά μέσα στα κελιά τους.

Κατασκευαστής των εκρηκτικών μηχανισμών ήταν άτομο από την Κρήτη, που συνελήφθη πριν από 3 ημέρες ενώ από βόμβες που τοποθέτησαν υπέστησαν μεγάλες υλικές ζημιές τα καταστήματα Focus, Fever Θέα, Terra Petra, polis Studio


ta nea