e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κοντά στα 116 δολάρια το μπρεντ

Παραμένει κοντά στα 116 δολάρια η τιμή του μπρεντ στις σημερινές πρωινές συναλλαγές, καθώς οι αναταραχές στην Υεμένη αναδεικνύουν τους κινδύνους ως προς τη ασφάλεια της προσφοράς από την αραβική χερσόνησο, στην οποία απαντώνται τα μεγαλύτερα πεδία άντλησης πετρελαίου στον πλανήτη. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ άγγιξε, σήμερα το πρωί, τα 116,40 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 115,83 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 13 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο».


Το αντίστοιχο συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού ανήλθε έως και στα 105,38 δολάρια. Υποχώρησε στη συνέχεια στα 105,08 δολάρια, κερδίζοντας 11 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο».

«Εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος ανοδικής τάσης των τιμών αν καταστεί σαφές ότι υπάρχει εμφύλιος στη Λιβύη, για τον οποίο δεν υπάρχει σύντομη λύση και υπάρχει και ο φόβος της επέκτασης της έντασης στις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του Κόλπου», επισημαίνει η αναλύτρια στην HSH Nordbank, στο Αμβούργο, Σίντγε Ντικ.

Σφυγμομέτρηση σε επενδυτές που διενήργησε η Barclays Capital έδειξε ότι το αργό πετρέλαιο, ακολουθούμενο από το καλαμπόκι και το σιτάρι, θα είναι τα εμπορεύματα των οποίων οι τιμές θα σημειώσουν, το 2011, τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αναταράξεις στην ομαλή προσφορά τους.
dealnews.gr