e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στην κυβέρνηση ο έλεγχος των οικονομικών της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει δημοσίευμα


Με συμφωνία του 2006


Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' «αναγκάστηκε να παραδώσει» τον έλεγχο των οικονομικών του Παλατιού στην βρετανική κυβέρνηση από το 2006, με συμφωνία που είχε παραμείνει μυστική, αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος. Οι αποκαλύψεις επανέφεραν στο προσκήνιο τα... οικονομικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει η βασιλική οικογένεια.Πρόκειται για ένα «οικονομικό μνημόνιο» που υπογράφηκε από τη βασίλισσα και την βρετανική κυβέρνηση και θεσπίζει πολύ αυστηρούς κανόνες για τη διαχείριση των 45 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει το Κοινοβούλιο κάθε χρόνο στη βασίλισσα για οικονομικές οφειλές προς το προσωπικό και για τη συντήρηση των ανακτόρων της -του Μπάκιγχαμ και του Πύργου του Ουίνδσορ.


Η συμφωνία προβλέπει ότι «σε περίπτωση ανυπέρβλητων διαφωνιών (η κυβέρνηση) έχει το δικαίωμα να σταματήσει κάθε επιδότηση» και να αναλάβει άμεσα τη συντήρηση των βασιλικών παλατιών.

Η συμφωνία αποκαλύπτεται μέσα από δεκάδες επιστολές, στις οποίες είχε πρόσβαση η εφημερίδα Independent.

Οι επιστολές αποκαλύπτουν ότι η βασιλική οικογένεια προσπάθησε επανειλημμένως να λάβει επιπλέον χρήματα. Τελικά, της δόθηκαν 2,3 εκατ. ευρώ επιπλέον έπειτα από «προβλήματα ρευστότητας».

Σύμφωνα με τον Τύπο, αυτή η συμφωνία υπογράφηκε έπειτα από χρόνια διαφωνιών για τον βασιλικό προϋπολογισμό, κατά τη διάρκεια των οποίων η βασίλισσα αντιμετώπιζε δυσκολίες να παραμείνει εντός των πλαισίων του προϋπολογισμού.

Εκτός από τον προϋπολογισμό για τη συντήρηση των βασιλικών ανακτόρων, η κυβέρνηση καθορίζει επίσης το ποσό που διατίθεται για την κάλυψη των εξόδων της βασίλισσας και του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου. Αυτό το ποσό έχει παγώσει από το 1990 στα 9,2 εκατομμύρια ευρώ.


Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις, το κίνημα Republic, που ζητάει την κατάργηση της μοναρχίας, απαίτησε για μία ακόμα φορά «την ολοκληρωτική και δημόσια επανεξέταση» των οικονομικών της βασιλικής οικογένειας.


ta nea