e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΕΛΕΟΣ: πυρκαγιές μετά τους σεισμούς!


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν να δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης της πυροσβστικής. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν παιδικές κατασκηνώσεις και κάμπινγκ, με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής να στέλνει πέντε λεωφορεία για να διευκολυνθεί η εκκένωση.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Με την περιοχή να είναι κατοικημένη και πευκόφυτη και κοντά να βρίσκεται μια παιδική κατασκήνωση, οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί στον περιορισμό της, ώστε να μην απειληθούν τα σπίτια ή η κατασκήνωση, που σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα εκκενωθεί.
Να σημειωθεί πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 54ο χιλιόμετρο της οδού Αθηνών - Σουνίου, λόγω της πυρκαγιάς, που μένεται τις τελευταίες ώρες στο Λαύριο. Με τη βοήθεια ανδρών της Τροχαίας, η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Μεγάλο μέτωπο στον Κάλαμο

Λίγο πριν τη μία ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο, στην περιοχή Μικροχώρι, σε δάσος με πεύκα. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα και κατευθύνεται προς το Βαρνάβα, καθώς πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής (οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις) και έως αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, καθώς η φορά του ανέμου είναι αντίθετη.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο δάσος του Βαρνάβα.